torsdag 3 maj 2012

DTC Loppet (5km)

Så hur gick det undrar ni? För er som inte läst innan så var det DTC (DjursholmsTrainingCenter) - loppet (5km) som gick idag klockan 18. Mitt mål var under 20min så är jag nöjd. Har ett Pb på 19 min men det var länge sen. Osäker på formen, plus att jag inte har tränat så mycket löp utan det har blivit mest cykelträning nu inför vättern, så svårt att veta var man ligger. Så hur gick det då?? Jo, skulle tippa på att de va ca 70 deltagare allt från 11 år upp till min mormor 77. Revolverskottet fyrades av och starten var igång. La mig på tredje plats direkt tätt efter 1an och 2an. Taktiken var att inte gå ut allt för hårt (brukar oftast bli så). Hade även klockan med mig så att jag kunde hålla koll på tiden efter varje km. Sikta på 3.50 tempo per km. Första km skylten kom. Vi var en trio, jag trea fortfarande. Pulsen hög men mycket krafter kvar. Tittade bakåt. Inte en skymt av någon. Titta ner på klockan. 3.04! 3.04! Efter en km! PB redan på en km. Det gick fort, riktigt fort! Kände att det här tempot kommer jag aldrig att hålla ända in i mål. Så jag släppte de två andra och tog det lite lugnare. Enbart för att klockan visa 3.04. Klokt eller ej. Det vet man aldrig. Hatar att klena men i det här fallet var det nog smart. Resten av loppet sprang jag helt själv. Såg ingen bakåt fast kolla inte speciellt mycket bakåt utan hade tanken hela tiden att jag får inte sakta ner då kan jag torska tredje platsen. Det får inte hända. Såg de andra två men avståndet ökade lite hela tiden till dom. Morfar, Fredrik och kusinerna heja på vid sidan av banan och gav en extra kick. Sprang sedan den andra km på 3.35, tredje på 3.29, fjärde 3.51 och sista på 3.30. Kom in i mål på 17.31. Nytt personligt rekord. Trodde jag aldrig innan jag ställde upp. Väl i mål var jag ändå inte helt slut. Finns mer kräm att kräma ur. Sekunder går att kapa. Med tiden 17.31 kom jag också tillslut på tredje plats. Solklar tredje plats. Tror nästa löpare kom 1.30min efter mig. 1an kom in på 16.31 och 2an 12 sek efter.

Sen så sprang även moster Ania in på fina tiden 28min, hennes mål var under 30. Starka Mormor löpte med lätta steg in på 38 min och hennes mål var under 40. Alla slog sina mål med råge och vi var mycket nöjda med dagens lopp. Vi kommer tillbaka nästa år. Garanterat. Då ska jag kapa tiden med minuten och hoppas det räcker till vinst.

Dessutom är det alltid roligt att gå upp, ta emot ett pris och bli intervjuad. Priset går att diskutera. En ansiktsbehandling. Men den ger jag gladeligen till dagens kämpe, Stål-Mormor.
   
Här kommer lite bilder från dagens 5km lopp:

The Trio! Bra jobbat alla


Tar emot tredjepriset
Självklart Gainomax för återhämtningMormor in i mål!
Mormor i Intervju efter målgång
Resultat bevis
Inte bästa bilden som tagits


1 kommentar:

  1. Det var fantastiskt kul att springa igår - grattis till PB! Och tredje platsen!!
    :-) Moster

    SvaraRadera