söndag 20 maj 2012

Vtuna IP (snabbgruppen 35,5km/h)

Kl 10.00 V-IP alla taggade
Uppställda på Vallentuna IP, ca 50 talet cyklister. Strålande väder. Idag var det Vätterrundan genrep och 138 km stod på schemat. Utmärkta förhållande för en toppen cykel dag alltså. Vallentuna - gottröra - edsbro - Rimbo - Brollsta - Brottby - Vallentuna. Vi delades upp i två grupper. En snabbgrupp och en mellan grupp. Sub 9 och sub 11. Jag ville testa sub 9 gruppen bara för att se om man orkar hålla det tempot. Till en början gick det bra och det gick fort. Väldigt fort. Vi cyklade på två led och växlade snabbt med varandra hela tiden. Vi låg säkert i 40km/h mesta dels på rak sträckorna. Vi tog en kort paus efter ca 6mil. Pinkpaus för någon. Sedan körde vi fullkareta resten av racet. Jag orkade hålla gruppen i 12 mil. Sen bokstavligen dog jag. Hade ingen som helst energi kvar i kroppen. Kombinationen av att det gick ruskigt fort (ett tempo som jag aldrig hållt förut) och att vattnet var slut efter halva loppet(väldigt varmt idag). Plus att energy gainomax barsen är slut. Så tror jag att jag falera på att jag inte fick i mig energi under loppet. Dessutom åt jag bara två frallor till frukost. Förberedelser är viktigt och det fick jag sota för idag. Men jag höll som sagt i 12 mil och hade en snitthastighet på 35.5 km/h dit. Så farten är jag väldigt nöjd med. Nästa gång ska jag hålla ända in i kaklet. Gillar inte att ge upp. Händer sällan. Men jag tog iallafall i!
Kort paus efter ca 6mil

Pappa var schysst och hämta upp mig strax efter Brollsta då energin var obefintlig. Tack!:)


Skönt att vara igång igen efter 1,5vecka utan träning. Måste komma igång med gymmandet också. Det kommer. Uppdaterar med lite bilder imorgon. Godnatt. Juste nu har jag kommit upp i 96,5 mil, snart 100 mil!!! Hoppas jag är redo för sub 10 Vättern.

Jag före träningen, laddar med en Gainomax long recovery vanilj.Jag efter träningen, ingen energi kvar här inte!

2 kommentarer:

  1. Riktigt bra kämpat. Rejäl frukost (typ gröt) är a och o, samt mycket energi i fickorna. Sub 10 tror jag du kommer fixa utan problem. Går ta snabba stopp i depåerna och fylla på vatten och energi.

    SvaraRadera
  2. Tackar, ja gröt blir det hädanefter varje morgon! Utan problem vet jag inte, tror det kan bli tufft. Tack för tipsen!:)

    SvaraRadera